Hírek : Macskanyúzók Svájcban? |
Macskanyúzók Svájcban?
Botránnyá dagadt a hír, miszerint macskaszőrmét állítanak elő Svájcban, miután az Independent című napilapban közzétettek egy cikket erről.
Az újságíró a svájci Huttwil melletti farmon talált egy boltot, amely kézműveseknek kínál portékát, és ott a saját szemével látott macskaprémet egy halom bárányprém, birkaprém és rókaprém között. Egy-egy prémért mindössze öt svájci frankot kértek. A boltos azt állította, hogy a macskaprémet egy öreg hölgy vitte be hozzá, mert nem tudott vele mit kezdeni. Egy szürke cirmos prémre mutatva a boltos azt állította, hogy az egy elütött macska bundája. Ugyanakkor a francia televízió a huttwil-i cserzőműhelynél meginterjúvolt egy idős asszonyt, aki nyíltan bevallotta, hogy igenis megnyúzzák a macskákat, sőt azt is hozzátette, hogy természetesen a maradékot megeszik. A farmokon használatos recept szerint a macskahús akkor jó, ha kakukkfűvel készítik el. A tévéstáb rejtett kamerát használva buktatta le a cserzővargákat, akik persze korábban letagadtak mindent.
A svájci főállatorvos szóvivője szerint pár tucat macskaprémet állítanak elő Svájcban évente, ehhez az adathoz úgy jutottak, hogy megkérdezték a cserzővargákat. Így aztán nem biztos, hogy ez a teljes igazság. A svájciakat nem is a macskaprém gyártás mennyiségi oldala sokkolta, hanem az, hogy ilyen egyáltalán előfordulhat az országukban.
saját gépelés!
forrás; A macska - 2008. július-augusztus
|